woensdag 26 juli 2017

Yes, het is ons gelukt!

Na bijna 2400 km fietsen, van bergen tot de zee, van mooie kleine plaatsjes tot grote steden, was het maandag dan zover en zijn we het St Pietersplein in Rome opgefietst. Een bijzonder gevoel was het.. Van blijdschap dat we het gehaald hebben, tot balen dat ons avontuur er bijna opzit, tot enorm veel dankbaarheid dat we dit hebben mogen doen en alles wat daar tussenin zit.. 


Maandag ochtend vertrokken we redelijk op tijd richting  Rome. Het zou nog ongeveer 20 km zijn. Onze navigatie had alleen deze ochtend bedacht om ons in de steek te laten, maar gelukkig was het maar voor eventjes en konden we al snel het boekje weer wegstoppen. We fietsten al snel langs de Tiber die ons tot in Rome zou brengen. Er zijn wat branden geweest hier, je ruikt het vuur zelfs nog. Daarnaast valt het op dat er veel afval langs de weg ligt. Flinke tegenwind zorgde ervoor dat het zwaarder was dan we hadden gedacht, maar gelukkig kwam Rome toch al snel dichterbij. Allerlei mooie momenten van de afgelopen 2 maanden flitsten in mijn gedachten voorbij terwijl we steeds dichterbij kwamen. Mika lag lekker te slapen maar werd gelukkig net voor het St Pietersplein wakker. Er stond veel security, maar wij konden gelukkig door. En toen stonden we midden op het plein. Mika zegt meteen tegen Senn: 'Senn, handje!' Zitten onze mannetjes daar samen hand in hand op de fiets. Echt een smelt momentje.. We maken wat foto's en zijn vooral trots, maar zeggen ook tegen elkaar.. Eigenlijk voelt het helemaal niet alsof we iets bijzonders gedaan hebben, we hebben gewoon iedere dag een stukje gefietst en nu ineens zijn we er! Wat ik ook bijzonder vond is dat niemand weet wat we gedaan hebben daar op het plein, terwijl het voor ons heel speciaal is. Eigenlijk verwacht je dan een soort ontvangstcomitΓ© van Italianen die staan te klappen, maar dat is uiteraard niet zo haha. Na nog een heleboel foto's begint de lucht echt donker te worden en fietsen we weer verder. Uiteindelijk valt het toch mee en kunnen we even de stad door fietsen. Ook wel een speciaal gevoel, met de fiets door een wereldstad te fietsen. Het valt ons mee, het is vooral een kwestie van doen. 


We fietsen eerst naar ons favoriete plein, het piazza Navona waar we proosten met ons vieren. Uiteraard fietsen we ook even langs het Colosseum wanneer we naar Villa Borghese, het grootste park van Rome fietsen. We eten een lekker ijsje, de jongens gaan in een draaimolen en Senn zegt ineens: 'kijk eens, mijn ballon!' (zijn ballon was hij in Duitsland aan de Rijn kwijtgeraakt en nu hing er inderdaad een rode ballon in de boom. Of hij echt dacht dat zijn ballon was, weten we niet, maar goed, dat maakt ook niet uit). 'Maar ik kan er niet bij' zei hij nog en daarmee was de kous af. 


Na het mooie park fietsen we weer richting de camping. De jongens doen een lekker dutje in de kar en wij fietsen samen terug naar de camping via de supermarkt. Een heerlijke feestmaaktijd willen we klaarmaken. We laten de prosecco knallen en genieten fijn van elkaar en van het lekkere eten. En we zijn even klaar met het fietsen door het warme weer. Onze mannen willen heel graag met de rode hop on hop of bus, dus we boeken voor 2 dagen openbaar vervoer en deze bus. Senn en Mika zijn helemaal blij. 


Dat is de volgende dag wel anders. De eerste bus en trein gingen nog prima, daarna begon Mika het echt lastig te vinden en was hij vooral een dwarse peuter van 2 die overal precies het tegenovergestelde wilde van wat wij wilden. Maar goed, we snapten het ook wel en normaal gesproken heb je in een drukke stad voor een peuter een buggy bij, dus een uitdaging dat was het zeker. Uiteindelijk toch wel wat mooie bezienswaardigheden gezien, een ritje in de bus gemaakt, lekker gegeten en waren we vooral heel blij toen we weer terug waren op de camping. Geef ons maar een fiets, dat past veel beter haha. 


We besluiten dan ook vandaag in de ochtend op de camping te blijven en later op de middag met de fiets naar de stad te gaan. We hadden een fietstour met een Nederlandse gids geboekt en zagen het echt niet meer zitten met het openbaar vervoer naar de stad te reizen. Een super beslissing blijkt uiteindelijk, we zijn weer helemaal in ons element. Je ziet ook zoveel meer op de fiets! En de fietstour is echt helemaal geweldig. We gaan naar de minder bekende plekken in de stad, zien de volkswijk en horen veel mooie verhalen van Imke, onze gids. Senn en Mika doen het super. Ze worden erg goed betrokken bij de tour en na afloop krijgen zowel onze mede toeristen als Imke, een dikke knuffel. Vervolgens mogen we nog terug op de fiets, wat ook echt een prachtige en een beetje een spannende ervaring is. Het was namelijk al een beetje donker geworden. Onze mannen genieten ook nog na, want ze zitten nog lang na te kletsen in de kar voor ze in slaap vallen. 


Marcel en ik hebben de afgelopen dagen ook gemerkt hoe vermoeiend het fietsen is geweest met het warme weer, want we waren ineens s avonds nog helemaal fit waardoor we ook al echt veel tijd gehad hebben om samen te kletsen. Heerlijk! De afgelopen dagen waren nog best druk en veel bezig geweest en nu hebben we vooral zin in even niets doen. Morgen fietsen we naar het meer van Bracciano, zo'n 35 km waar we vooral gaan relaxen en terug blikken op de prachtige reis die we hebben mogen maken...! 


9 opmerkingen:

 1. Van harte met jullie prestatie πŸŽ‰ Nu lekker genieten van de laatste dagen in het oooo zo mooie ItaliΓ« en natuurlijk van elkaar ❤️
  En dan zien we jullie snel weer 😍 Ik kan niet wachten! Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat alle vier. Wat een prestatie. Daar mogen jullie heel erg trots op zijn!!!! En ik hoop voor jullie allemaal dat de herinneringen jullie nog lang bijblijven. Ik vond het super leuk om steeds het nieuws van je blog te lezen en zo een beetje met jullie mee te mogen reizen. Bedankt daarvoor Heidi
  Groetjes Wieneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Wieneke! Super leuke reactie van jou! We hopen zeker ook dat de herinneringen lang zullen blijven ❤️. Enne graag gedaan! Liefs

   Verwijderen
 3. KANJERS!! Jullie hebben wel degelijk een mooie prestatie neergezet. Elke dag een stukje fietsen brengt je op een geweldige afstand en op geweldige plekken. Knap en heel gaaf dat jullie dit zo gedaan hebben. Lekker nagenieten samen! xxx Hanneke, Rolf, Lin en Maud

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief en leuk jullie berichtje! Dankjewel πŸ˜ƒ. Hoop dat jullie ook nog een hele mooie huwelijksreis (gehad) hebben samen 😍!

   Verwijderen
 4. Wauw!! Wat een onroerend moment als ik jullie blog lees. Sinds ik jullie heb leren kennen was dit een van jullie droomdoelen en nu is deze behaald. En hoe!! Super gaaf!! Ik kan me helemaal voorstellen hoe jullie in die jubnelstemming tussen al die mensen hebben gestaan. Hilarisch en een mega contrast.
  Geniet van jullie heerlijk relaxmoment al zal de fiets jullie blijven roepen!!
  Dikke 'ik ben super trots op jullie' knuffel Elbertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve meid ❤️! Wat een mooi berichtje. Hihi, ik denk ook dat de fiets zal blijven roepen πŸ˜ƒ. Ook als we weer thuis zijn. 😘

   Verwijderen
 5. Wat fantastisch!! Het was erg leuk om jullie verslag te lezen. Wat een prestatie!!!

  BeantwoordenVerwijderen

We zijn weer thuis!

We zijn er weer! Gisteren om 15:15 uur fietsten we onze versierde straat in en werden we opgewacht door onze ouders en mijn broer, schoonzus...