woensdag 12 juli 2017

Een bijzonder stukje Italië

De Po vlakte... veel minder toeristisch of zeg maar gerust helemaal niet toeristisch. Het is net Nederland, helemaal vlak, lange rechte wegen, veel mais en akkerbouw. Alleen de temperatuur, de kleur van de huizen en de mensen zijn anders hier. We vonden het niet het mooiste stuk wat wij gefietst hebben, maar misschien wel het meest bijzondere stuk. Vele huizen staan leeg en zijn enorm vervallen. Of zoals Senn zegt: 'is dit huis ook gevallen mama' of 'kijk mama, dit huis is ook verdorven'. Zo leuk de gesprekjes onderweg. Hij stelt iedere dag zeker 100 vragen als we op de fiets zitten. Zijn favoriete vraag is zeker wel: 'mogen op deze weg ook traktors rijden? En bussen? En auto's? En motors?' En vervolgens: 'waarom wel of waarom niet'? 

Heel bijzonder zijn ook de vriendelijke mensen. Zondag middag kwamen we aan in ons pension in Montagnana. Een super vriendelijke vrouw die het huis van haar moeder verhuurde en daar fietsers ontving. Ze was zelfs een 'vrienden op de fiets logeeradres' dus we kregen nog korting ook. Zelf fietste ze ook en ze was ook al een aantal keer in Nederland geweest. Toen ik vroeg of er een open supermarkt was in het stadje bleek dat we daar nog eens 7 km voor moesten fietsen, met dit weer niet zo'n heel goed plan. Het was echt heel warm, zo'n 36 graden en ook flink benauwd. 'Kom mee' zei ze, en ze liep ons voor naar haar grote moestuin en ze haalde vanalles uit haar moestuin waar we samen met de verse eitjes een heerlijk maaltijd van konden maken. Zo lief! 

De volgende dag vertrokken we zo vroeg mogelijk op weg naar Ferrara om de grootste hitte voor te zijn. Het was echter een erg lange tocht dus we hebben toch nog best veel op het heetst van de dag gefietst. Veel stoppen in de schaduw en binnen ijsjes eten of wat drinken maakte dat we het er toch goed vanaf brachten en we in de loop van de middag de camping in Ferrara bereikten. We maken hier voor het eerst kennis met de tijgermuggen, beetje jammer maar ook dat hoort erbij. S Avonds eten we pizza bij een restaurant in de buurt. Mika is lekker aan het spelen als een Italiaanse man zijn stoel per ongeluk weg pakt. Mika vindt dat uiteraard niet leuk, stapt op de mannen af en zegt: 'mijn stoel'. Na eventjes snappen ze hem en jawel hoor, hij heeft zijn stoel weer terug. Zo knap. Terug op de camping ontmoeten we Ganni Bolognesi. Een vriendelijke Italiaanse man die al 40 jaar in Duitsland woont en dus goed Duits spreekt. Ideaal en heel fijn want onderweg kwamen we vooral veel mensen tegen die alleen maar Italiaans spreken. We raken aan de praat samen en toen hij hoorde wat wij aan het doen zijn, nodige hij ons om in zijn huis dichtbij te Rome te komen slapen als we daar in de buurt zijn. Hij is nu in Ferrara maar we mogen de sleutel bij zijn broer gaan halen en mogen gebruik maken van zijn huis. Hoe bijzonder en leuk is dat? We besluiten de volgende dag onze plannen te wijzigen en eerst iets met Ganni te gaan drinken in Ferrara. Hij laat ons wat mooie stukken van de stad zien en we strijken neer in een park in de schaduw. Wat later op de middag fietsen we alsnog verder naar het Zuiden en komen rond 5 uur aan in een mooi agroturismo zo'n 15 km onder Ferrara. We worden vooral heel blij van het grote en mooie zwembad waar volgens mij het hele dorp aan het zwemmen was ;-). Op het moment dat wij het water in plonsten begon het echter te regenen en te onweren, dus hop het water weer uit. Dan eerst maar pannenkoeken bakken. Zo gezegd zo gedaan en dat had als grote voordeel dat we na de flinke bui het hele zwembad voor ons alleen hadden. En Senn, die is van zijn angst voor regen en onweer af. Hij rende en speelde buiten in de regen en had de grootste lol. 

Vanochtend
 zijn we extra vroeg vertrokken om voor de grootste hitte begon al een flink stuk gefietst te hebben. Voor half 6 stonden we langs ons luchtbed en om half 7 zaten we gepakt en gezakt op de fiets. En wat is het dan mooi buiten en heerlijk fris. Dit gaan we vaker doen. Om 11:20 uur hadden we al zo'n 60 km gefietst en waren we op onze volgende camping. We zijn de enige gasten op een verlaten plek maar we vinden het heerlijk. Vanmiddag hebben we flamingo's gezien bij het meer op de dijk. Prachtig! 

Na een lekkere picknick op de camping met stokbroodjes, vlees en kaas en allerlei lekkers gaan we morgen weer lekker vroeg vertrekken. Al wordt het iets later, want het veerpont vaart pas vanaf 7:00 uur hihi. Op weg naar een mooie camping aan zee! Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We zijn weer thuis!

We zijn er weer! Gisteren om 15:15 uur fietsten we onze versierde straat in en werden we opgewacht door onze ouders en mijn broer, schoonzus...